Biologische Slagerij Haverkort

Assendorperstraat 49
8012 DE Zwolle
038 4216986

Mens

Bij biologisch vlees wordt het gebruik van kunstmatige stoffen vermeden. Dit betekent dat de dieren gevoerd worden met natuurlijk voer. Daarnaast krijgen de dieren geen antibiotica toegediend. Bij biologisch vlees wordt er vanuit gegaan dat het dier zonder medicatie moet kunnen. Wanneer een dier toch ziek wordt en er antibiotica wordt gebruikt, mag het vlees niet meer als biologisch verkocht worden. Dit zorgt ervoor dat biologisch vlees mooi zuiver is. Mensen krijgen op deze wijze geen kunstmatige stoffen binnen. Het lichaam herkent alle stoffen in het biologische vlees en kan dit direct omzetten naar bouwstoffen. Omdat de dieren ook vrijer leven dan het ‘gewone’ vee, heeft het dier minder stress gehad en dat is ook terug te proeven in het vlees.

Dier

De biologische veehouderij presteert op het gebied van dierenwelzijn extra goed. Er worden dan ook strenge eisen gesteld aan stalruime, buitenuitloop, diervoeding en gezondheidszorg. De boer houdt altijd rekening met de natuurlijke behoeften en gedragingen van een dier. Bij biologische kippen worden bijvoorbeeld de snavels niet gekapt en houden de varkens hun krulstaart. De dieren staan het grootste gedeelte van hun leven buiten en krijgen meer beweging.

Milieu

Omdat het vee op een biologische boerderij geen hormonen en antibiotica krijgen, komen deze stoffen ook niet in het milieu terecht. Het mest dat de biologische boer gebruikt is tevens natuurlijk. In de gangbare vleesindustrie wordt er wel gebruik gemaakt van kunstmest. Omdat de biologische boer vaak het mest van eigen dieren gebruikt, ontstaat er ook geen mestoverschot. Daarnaast spoelen bij de gangbare veehouderij de kunstmatige meststoffen met het regenwater mee het grondwater in en zorgen zo voor plaatselijke milieuproblemen. Omdat deze stoffen in de biologische veeteelt niet gebruikt worden, heeft dit een directe positieve invloed op het milieu.

De biologische veeteelt houdt ook vaak rekening met het transport van het veevoer. Dit voer wordt vaak op eigen terrein of in de buurt geteeld. Dit zorgt voor een lage CO2-uitstoot omdat er geen tot weinig transport nodig is. Bij de gangbare veeteelt wordt het veevoer vaak ingevlogen vanuit Thailand of Brazilië. Daarnaast gaat er voor de productie van dit veevoer veel kostbare natuur, zoals het tropisch regenwoud verloren door het verbouwen van mais en soja.

Zelf iets bijdragen? Ontdek ons vleespakket!

Nu we een aantal van de vele voordelen van biologisch vlees voor u op een rijtje gezet hebben, is het alleen nog een kwestie van toepassing in uw wekelijkse eetpatroon. Wij denken graag met u mee en hebben daarom het Biologische Vleespakket ontwikkeld.

Met dit vleespakket eet u 4 weken lang gevarieerd én biologisch vlees. Zo werkt u zowel aan uw eigen gezondheid, een gezond milieu en draagt u bij aan dierenwelzijn. Het pakket bevat voor 4 weken lang, 4 dagen in de week biologisch vlees. Wij raden u aan dit aan te vullen met vis en vegetarische gerechten voor een mooie balans in uw eetpatroon.

Het pakket is al beschikbaar vanaf 2 personen en bevat:

•             Biologisch rundvlees

•             Biologisch varkensvlees

•             Biologisch kippenvlees

•             Biologische vleeswaren


Voor slechts € 37,50

Heeft u specifieke wensen? Neem dan contact met ons op, dan maken we het pakket voor u op maat.

Biologische Slagerij Haverkort

Assendorperstraat 49
8012 DE Zwolle
038 4216986

Openingstijden

maandag 12:30 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten